Lammekoteletter på kartoffelbund med salat. (4 pers.)
6 – 8 dobbelte lammekoteletter (2½ – 3 cm tykke)
2 spsk. Olivenolie eller smør
1 – 2 finthakkede fed hvidløg
½ tsk. Knust rosmarin
½ tsk. Paprika
Salt
Peber
Kartoffelbund:
1 kg kartofler
½ knoldselleri
2 – 2½ dl. Varm hønsebouillon
¼ dl. Timiankviste
Peber
Salat:
1 liter salatblade (gerne blandede sorter)
1½ spsk. Olie (olivenolie evt.)
1 spsk. Eddike (hvidvinseddike evt.)
Salt
Peber
Opvarm ovnen til 180 grader.Kartoffelbund: Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ¾ cm tykke skiver. Skræl knoldsellerien og skær den i stykker af samme størrelse som kartoflerne. Læg kartofler og selleri i et mellemstort ovnfast fad. Hæld bouillon over, så den knap dækker, og drys derpå timiankviste og friskkværnet peber over. Kød:Skær et par snit i fedtkanten på koteletternes yderside, dup dem tørre og brun dem på alle sider i olien på en pande. Læg herefter koteletterne oven på kartofler og selleri og krydr med hvidløg, rosmarin, paprika, salt og peber. Sæt fadet i den varme ovn i 50 – 60 min., til alt er mørt. Salat: Skyl salatbladene og dup dem tørre. Riv dem i mindre stykker og læg disse i en skål. Rør olie og eddike sammen, smag til med salt og peber og vend dressingen med saltbladene lige inden serveringen.