Lammekoteletter på Kartoffelbund

Lammekoteletter på kartoffelbund med salat. (4 pers.)

6 – 8 dobbelte lammekoteletter (2½ – 3 cm tykke)

2 spsk. Olivenolie eller smør

1 – 2 finthakkede fed hvidløg

½ tsk. Knust rosmarin

½ tsk. Paprika

Salt

Peber

Kartoffelbund:

1 kg kartofler

½ knoldselleri

2 – 2½ dl. Varm hønsebouillon

¼ dl. Timiankviste

Peber

Salat:

1 liter salatblade (gerne blandede sorter)

1½ spsk. Olie (olivenolie evt.)

1 spsk. Eddike (hvidvinseddike evt.)

Salt

Peber

Opvarm ovnen til 180 grader.Kartoffelbund: Skræl kartoflerne og skær dem i ca. ¾ cm tykke skiver. Skræl knoldsellerien og skær den i stykker af samme størrelse som kartoflerne. Læg kartofler og selleri i et mellemstort ovnfast fad. Hæld bouillon over, så den knap dækker, og drys derpå timiankviste og friskkværnet peber over. Kød:Skær et par snit i fedtkanten på koteletternes yderside, dup dem tørre og brun dem på alle sider i olien på en pande. Læg herefter koteletterne oven på kartofler og selleri og krydr med hvidløg, rosmarin, paprika, salt og peber. Sæt fadet i den varme ovn i 50 – 60 min., til alt er mørt. Salat: Skyl salatbladene og dup dem tørre. Riv dem i mindre stykker og læg disse i en skål. Rør olie og eddike sammen, smag til med salt og peber og vend dressingen med saltbladene lige inden serveringen.