Julemand + 30 honningkager
375 g mandler
750 g sukker
750 g honning
125 g sukat
125 g pomeransskal
1 knsp. reven muskatnød
1 knsp. st. nelliker
30 g kanel
10 g potaske
3 tsk. vand
850 g mel
Glasur:
200 g florsukker
1 æggehvide
1 spsk. citronsaft
Smut og hak mandlerne. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og honning og rist det gyldent ca. 10 minutter. Hak sukat og pomeransskal og kom det i sukkermassen sammen med muskat, nelliker og kanel. Lad det afkøle. Rør potasken ud i varmt vand og hæld den i dejen sammen med melet. Ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet til næste dag. Rul dejen ud på et melstrøet bord. Klip en julemand ud i pap ca. 30 x 12 cm, og skær ham ud efter skabelonen. Læg figuren på en smurt plade. Stik eller skær resten af dejen ud til små honningkager. Bag kagerne i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter. Rør florsukkeret ca. 10 minutter med æggehvide og tilsæt citronsaften. Fyld glasuren i en sprøjtepose og dekorer julemanden. Pynt også resten af kagerne med glasur eller dekorer dem med et lille nisse-glansbillede.