Julekoteletter af dyrekølle

Julekoteletter af dyrekølle. ( 4 – 6 pers.)

8 skiver dyrekølle

80 g spæk

Marinade:

peber

1 tsk. enebær

2½ dl. rødvin

Tilbehør:

750 g kantareller og/eller champignon

4 skalotteløg

50 g bacon

15 g smør/margarine

salt

1 tsk. paprika

Desuden:

1 spsk. mel

30 g smør

3 spsk. olie

½ liter bouillon

1 ¼ dl. creme fraiche

Befri kødet for sener og hinder. Skær spækket i strimler og spæk kødet. Læg kødskiverne i en skål og drys dem med peber og knuste enebær. Hæld vinen over og lad kødet trække tildækket i 30 minutter. Pil skalotteløgene og hak dem. Rens svampene og skær dem i tykke skiver. Skær bacon i små terninger, der ristes sprøde på en pande. Kom smørret på panden og tilsæt løg og svampe. Lad det svitse i 5 minutter og drys med salt og paprika. Hold det varmt. Lad kødet dryppe godt af (gem lagen) og vend det i mel. Brun skiverne i olie og smør og steg det mørt ved svag varme (ca. 3 minutter på hver side). Drys med salt. Hold det varmt. Si rødvinslagen ned på panden og kog den af. Tilsæt bouillonen og jævn saucen med melet, der er rørt ud i lidt vand. Til sidst røres creme fraiche i. Læg svampene på et stort fad og hæld saucen over. Kødet anrettes ved siden. Friske eller dampede, udhulede tomater fyldes med fine ærter og serveres til sammen med kogte hvide kartofler.