Julekoteletter af dyrekølle. ( 4 – 6 pers.)
8 skiver dyrekølle
80 g spæk
Marinade:
peber
1 tsk. enebær
2½ dl. rødvin
Tilbehør:
750 g kantareller og/eller champignon
4 skalotteløg
50 g bacon
15 g smør/margarine
salt
1 tsk. paprika
Desuden:
1 spsk. mel
30 g smør
3 spsk. olie
½ liter bouillon
1 ¼ dl. creme fraiche
Befri kødet for sener og hinder. Skær spækket i strimler og spæk kødet. Læg kødskiverne i en skål og drys dem med peber og knuste enebær. Hæld vinen over og lad kødet trække tildækket i 30 minutter. Pil skalotteløgene og hak dem. Rens svampene og skær dem i tykke skiver. Skær bacon i små terninger, der ristes sprøde på en pande. Kom smørret på panden og tilsæt løg og svampe. Lad det svitse i 5 minutter og drys med salt og paprika. Hold det varmt. Lad kødet dryppe godt af (gem lagen) og vend det i mel. Brun skiverne i olie og smør og steg det mørt ved svag varme (ca. 3 minutter på hver side). Drys med salt. Hold det varmt. Si rødvinslagen ned på panden og kog den af. Tilsæt bouillonen og jævn saucen med melet, der er rørt ud i lidt vand. Til sidst røres creme fraiche i. Læg svampene på et stort fad og hæld saucen over. Kødet anrettes ved siden. Friske eller dampede, udhulede tomater fyldes med fine ærter og serveres til sammen med kogte hvide kartofler.