Høne i hollandaise

Høne i hollandaise

høne

vand

salt

suppevisk

Hollandaise:

6 æggeblommer

2 spsk. vand

1 – 2 spsk. citronsaft

150 g smør

salt og hvid peber

ca. 1 dl. hønsekødssuppesuppe eller fløde

Hønen istandgøres og koges (1 ¼ – ¾ timer efter alder). Alle hønsebenene fjernes og den klippes i stykker. Hollandaise: Æggeblommerne sammenpiskes med vand og citronsaft i en kasserolle. Det er vigtigt, at dette gøres omhyggeligt, sovsen skiller da ikke så let. Kasserollen stilles inden i en større gryde med så meget kogende vand i, at det står op om siderne af den lille kasserolle. De sættes nu over varmen, og vandet skal hele tiden være i bevægelse men må ikke koge. Smørret der skal være delt i små klumper, tilsættes lidt ad gangen og under piskning. Når sovsen begynder at blive jævn, krydres den og spædes med hønsekødssuppen eller fløden. Hønsekødet kommes enten i sovsen eller sovsen hældes over kødet, der gives hvide kartofler til.