Farseret peberkalkun (6- 8 per.)
1 kalkun 2 – 2½ kg
½ l vand
salt
fars
50g fransbrødskrumme
1½ dl rødvin
kråse, lever, hjerte fra kalkunen
250 g hakket flæskekød
100 g hakkede champignon
1 tsk. salt
½ tsk. basilikum
½ tsk. grønne peber
2½ dl fløde
½ tsk. grønne peber
1 – 2 tsk. maizena
Fransbrødskrummen udblødes i rødvinen.Kråse, lever og hjerte hakkes groft og blandes i flæskekødet.Fransbrødskrumme, champignon, salt og basilikum røres i farsen, peberkornenemases og tilsættes, farsen fyldes i kalkunen, som lukkes med kødnåle. Vingerog underlår fæstes med kødnåle. Kalkunen gnides udvendig med salt og læggesi bradepanden med ryggen opad, vand hældes ved og den steger ved 160 grader ica. 1 time. Kalkunen vendes med brystet opad og fløden hældes over, stegervidere ca 1½ time til kalkunen er mør. Skyen hældes fra og den efterbrunesved 250 grader med åben ovndør eller ventil. Lad kalkunen stå i den slukkedeovn i ca. 15 min. så kødet kan sætte sig.
Skyen jævnes med maizena udrørt i vand og smages til med knuste peberkorn ogsalt.
Serveres med kogte kartofler og grønsager el. salat.