Høne i hvidvin

Høne i hvidvin (8 pers.)

2 høns på 1½ til 2 kg

4 tsk. salt

1 tsk. peber

75 g smør

2 hele nelliker

16 små skalotteløg

3 gulerødder skåret i skiver

16 champignonhatte

1 fed knust hvidløg

½ tsk. merian

¼ tsk. timian

1 laurbærblad

persille

3 dl. tør hvidvin

½ tsk. safran

2 spsk. varmt vand

3½ dl. sur fløde, der er lunken

Hønsene vaskes og aftørres omhyggeligt, de skæres i kvarte. Salt og peber blandes, det gnides på kødstykkerne. Smørret opvarmes i en gryde, og kødstykkerne brunes på alle sider. De tages op og lægges i ildfast fad med låg. Nellikerne stikkes i et af løgene, disse lægges ved kødet tillige med de skivede gulerødder, champignons, hvidløg, merian, timian, persille, laurbærblad og vin. Låget lægges på og fadet stilles i en 200 grader varm ovn, til kødet er mørt, ca. 1½ time. Derefter tages fadet ud. Safran opløses i lidt varmt vand og tilsættes sammen med den sure, lunkne fløde. Fadet sættes ind i ovnen igen og snurrer uden låg i 10 minutter og derefter med låg i 10 minutter. Kan serveres med løse ris og salat.