Høne á la Marengo. (4 port.)
1 høne eller 2 kyllinger
ca. 2 spsk. mel
salt
½ tsk. paprika
50 g margarine
2 spsk. olie
1 tsk. hakket løg eller ca. 125 g små hele løg
suppe eller hvidvin
kulør
mel eller maizena
tomatpuré eller 2½ dl. frisk tomatkød
ca. 200 g champignons eller 8 – 10 oliven.
Hønen gøres i stand, parteres, vendes i mel tilsat krydderier og brunes i fedtstoffet i stegegryden. Lidt før den er brun. tilsættes fint hakket løg eller små hele løg. Suppe eller vin hældes ved så det når et par cm over hønen. Den småkoger under låg ved svag varme ca. 1 time, til kødet er mørt. Så kommes tomater og udskivede champignons i gryden, og efter ca. 10 minutters forløb jævnes sovsen. Evt. tilsættes lidt kulør, og sovsen smages godt til. Serveres med flute eller ristet brød. Anvendes kyllinger til retten, er stegetiden kun ca. 30 min.