Stegt And
1 and ca. 2 kg
salt
peber
2-3 æbler
8-10 svesker
1 spsk sukker
suppe el. vand
Anden rengøres, skylles og tørres godt,gnides indvendig med salt og peber. De udblødte svesker og de skrællede,udskårne æbler blandes og strøes med lidt sukker, før de fyldes i anden. Densys eller lukkes med kødpinde, sættes op, gnides udvendig med salt og læggesi bradepanden. Den første tredjedel af stegetiden, lægges den med ryggen opad,resten af stegetiden med brystet opad.
Ved korttidstegning stilles anden i en forvarmet ovn 225-250 grader og brunesgodt inden vand hældes ved, varmen dæmpes til 160 grader og steger færdig i1½ – 2 timer. Skyen hældes fra og anden sættes igen i ovnen ved 250 grader,hæld et par skefulde koldt vand over den og steg den yderlig 10 – 15 min. medovndøren eller ventil åben så skindet bliver sprødt. Skyen skummes af forfedt og gemmes i en skål, derefter jævnes den og smages til med salt og peber,kulør, den må ikke være for tyk. Hvis man kan lide det, tilsættes der sålidt andefedt af gangen, mens der røres rundt til sovsen har optaget fedtet.
Serveres med fyldet af æbler og svesker, kogte og/el. brunede kartofler, samtrødkål, asier el. syltetøj.