Marinerede lammekamme. (8 – 10 pers.)
Lammekamme, sadlen eller den dobbelte lammeryg delt på langs er lammekoteletter, der sidder sammen ca. 8 stykker i hvert stykke kam. Tilberedes så de hænger sammen, så bliver de ekstra saftige.
4 hele lammekamme, mindst 24 koteletter
10 – 12 friske rosmarinkviste
Marinade:
1½ dl olivenolie
¾ dl. sennepsfrø
1 dl. akaciehonning
5 fed hvidløg
saft af 1 lime
Bland alle ingredienserne til marinaden. Lad lammekammene marinere i mindst 2 timer og vend dem af og til. Tænd ovnen på 200 grader. Varm en grillpande og grillsteg lammekammene i 5 – 10 minutter på hver side, så de får en fin farve. Læg dem i et ovnfast og hæld resten af marinaden over. Lav et snit langs hvert ben og stik små, friske rosmarinkviste ind her og der. Sæt fadet i ovnen i ca. 8 – 10 minutter. Tag koteletterne ud, pak dem ind i stanniol og lad dem stege i yderligere 15 minutter. Lad dem hvile. Skær stykkerne ud med 2 koteletter i hvert, så hver portion får en rosmarinkvist.