Barndommens rosenbrød
Nybagte, med let fugtig rosenglasur – sådan husker man barndommens rosenbrød! De kan sagtens bages selv, de er ideelle til en kop kaffe i haven.
50 g smør
1 ½ dl. mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
knap 300 g hvedemel
æg til pensling
Glasur:
flormelis
rosenvandessens
(fås hos materialister og på apoteket.)
Smelt smørret og bland det med mælk. Udrør gæren i den lunkne væde og tilsæt sukker, salt og knap 300 g hvedemel. Ælt dejen sammen og lad den hæve 3 kvarter. Slå dejen sammen og udrul til en lang pølse, 12 cm bred. Pensl med æg og bag ved 225 grader i 12 – 15 minutter. Lad brødet svale. Rør glasur sammen af flormelis og rosenvand. Kom glasuren på brødet og skær det i 4 – 5 cm brede stykker.