Mandelkage fra godset Ravnsholt
Denne gamle opskrift på mandelkage stammer fra godset Ravnsholt på Fyn. Den er speciel ved, at tvebakker udgør en vigtig ingrediens.
125 g margarine
250 g sukker
3 æg
100 g mandler
13 tvebakker
3 spsk. fløde
Pynt:
100 g overtrækschokolade
mandler
Rør fedtstof og sukker sammen. Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen. Skold og smut mandlerne. Hak mandlerne eller mal dem gennem en kværn. Knus tvebakkerne. Rør mandler og tvebakker i sammen med fløden. Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1/3 i og vend resten forsigtig i. Kom dejen i en velsmurt randform og bag kagen ca. 45 minutter ved 175 grader. Smelt overtrækschokoladen og glasér kagen, når den er kold. Pynt med smuttede, flækkede eller hakkede mandler.