Chokoladetærte med nøddeflødeskum.
150 gr. mørk chokolade
100 gr. margarine
2 dl. melis
4 æg
½ dl. kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
3 dl. piskefløde
2 spsk. kold, stærk kaffe
1 dl. nøddekerner
Høvlet chokolade
Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en dyb tallerken over en gryde med kogende vand. Margarine og melis røres hvidt. Æggeblommerne samt det smeltede chokolade blandes i. Kartoffelmel og bagepulver sigtes i de stiftpiskede hvider vendes i. Dejen fyldes i en smurt randform drysset med rasp. Indsættes i forvarmet ovn. Bages ved ca. 170 grader i 40 – 50 min. Lige før serveringen blandes stærk kaffe med flødeskum og lægges over kagen. Pyntes med hakkede nøddekerner og høvlet chokolade. Kagen bliver bedst, hvis den bages dagen før, den skal serveres.
Når du har spist denne kage har du brug for lidt tøj i store størrelser.