Samsøsalat
I stedet for en større osteanretning, som man plejer at servere som afslutning på frokosten, ville det måske være en idé at give denne ostesalat.
200 g mild samsøost
200 g kogt, letrøget skinke
4 stilke blegselleri
1 grøn peber
Dressing:
2 fløde hvidløgsoste
½ dl. ymer
salt, peber
lys, fransk sennep
Desuden:
1 stort bundt brøndkarse
Skær ost og skinke i 5 cm lange, tynde strimler. Blegsellerien renses og skæres i tynde skiver. Den grønne peber renses og skæres i firkanter. Rør hvidløgsosten lind med ymeren. Smag den til med sennep. Den skal være mild i smagen. Skyl brøndkarsen. Riv halvdelen i stykker og læg den i bunden af en glasskål. Bland samsø-salaten i dressingen og hæld det i skålen. Pynt med små kviste brøndkarse.