Vildtgryde med rodfrugter

Vildtgryde med rodfrugter. (4 port.)

Ca. 500 g skært kød af elg, rådyr eller andet kronvildt

smør

1 tsk. salt

1 drys kværnet sort peber

1 laurbærblad

15 knuste enebær

2 spsk. hakket frisk timian eller 2 tsk. tørret

2 dl. bouillon

4 gulerødder

4 pastinakker

2 dl. piskefløde

Skær kødet i terninger og brun dem i smør i en stegegryde. Tilsæt salt, peber og øvrige krydderier. Spæd med bouillon og lad kødet simre under låg

i 1 – 1½ time. Skræl grønsagerne og skær dem i mindre stykker og svits dem i lidt smør. Hæld dem i gryden og tilsæt fløden. Lad det hele koge i ca. 15 min. til. Smag til med salt og peber. Garnér med frisk timian. Serveres med nybagt brød.