Vildsvinesteg med Blåbærsauce

Vildsvinesteg med blåbærsauce. (6 port.)

Godt 1 kg vildsvinesteg

(nakkekam eller skinke uden svær)

smør

2 gule løg

2 gulerødder

1 stk. frisk ingefær

2 spsk. honning

salt og peber

2 dl. bouillon

Brun kødet godt i en stegegryde. Skræl og skær løgene og gulerødderne i skiver. Tilsæt løg, gulerødder, ingefær, honning og bouillon. Lad kødet stege for svag varme under låg. Beregn stegetiden til ca. 1 time. Stegetermometret skal vise 75 grader.

Blåbærsauce:

5 dl. stegesky

1 dl. piskefløde

3 spsk. hvedemel

ca. 75 g blåbær

1 spsk. revet ingefær

salt og peber

Stegeskyen sies. Spæd evt. med bouillon, til der er 5 dl. Tilsæt fløden og kog op. Rør hvedemelet ud i koldt vand og pisk jævningen ned i skyen. Lad det koge 3 – 5 minutter. Blåbærrene røres forsigtigt i. Smag til med ingefær, salt og peber. Skær stegen i skiver. Serveres med honningglaserede rodfrugter.