Vildsvinesteg med blåbærsauce. (6 port.)
Godt 1 kg vildsvinesteg
(nakkekam eller skinke uden svær)
smør
2 gule løg
2 gulerødder
1 stk. frisk ingefær
2 spsk. honning
salt og peber
2 dl. bouillon
Brun kødet godt i en stegegryde. Skræl og skær løgene og gulerødderne i skiver. Tilsæt løg, gulerødder, ingefær, honning og bouillon. Lad kødet stege for svag varme under låg. Beregn stegetiden til ca. 1 time. Stegetermometret skal vise 75 grader.
Blåbærsauce:
5 dl. stegesky
1 dl. piskefløde
3 spsk. hvedemel
ca. 75 g blåbær
1 spsk. revet ingefær
salt og peber
Stegeskyen sies. Spæd evt. med bouillon, til der er 5 dl. Tilsæt fløden og kog op. Rør hvedemelet ud i koldt vand og pisk jævningen ned i skyen. Lad det koge 3 – 5 minutter. Blåbærrene røres forsigtigt i. Smag til med ingefær, salt og peber. Skær stegen i skiver. Serveres med honningglaserede rodfrugter.