Vagtler stegte

Vagtler, stegte. (2 port.)

4 vagtler

salt og peber

3 – 4 spsk. cognac

4 tynde skiver fersk spæk

½ gulerod

1 chalotteløg

2 – 3 persillekviste

1 laurbærblad

1 timiankvist

75 g smør

1 ½ dl. vildtsky

1 dl. hvidvin

1 dl. creme fraiche

De rensede vagtler aftørres med et klæde opvredet i kogende vand, gnides med salt og peber, dryppes indvendigt med cognac og ombindes med spækskiverne. Gulerod og chalotteløg snittes i små terninger og svitses sammen med persillekviste, laurbærblad og timian i smørret. Derpå brunes vagtlerne omhyggeligt, den kogende vildtsky tilsættes og fuglene snurrer under låg over svag varme i ca. 20 min. Tages derpå op og holdes varme. Skyen sies, hvidvinen blandes i, får et opkog, og den kolde creme fraiche tilsættes under piskning. Vagtlerne anrettes i et varmt lågfad, og den kogende sovs hældes over. Serveres med smørrystede grønærter og råstegte kartofler.