Skovduer på sellerirede
4 unge skovduer
100 g duelever
150 g smør og 2 spsk. god olie
1 knoldselleri, skåret i små terninger
½ dl piskefløde
salt og peber
lidt smør
Marinade af:
saften af 1 citron
10 cl tør hvidvin
4 cl Rød Aalborg
salt og peber
I en tykbundet gryde skal de plukkede og rensede duer brunes i smør/olie og derefter småsteges i ca. ½ time (til de er møre). Flæk duerne på langs og læg dem i en marinade, som er rørt af hvidvin, citronsaft, salt og peber samt brændevin. Lad selleriterningerne koge møre i lidt vand. Når de er møre, blendes de. Tilsæt en lille klump smør og stil pureen til side. Brun fugleleveren i smørret fra stegningen, hæld marinaden ved. Kog i 3 min. og tryk lever og væde gennem en si. Hæld dette i selleripureen sammen med piskefløden. Korrigér krydderismagen. Læg de halve duer
ovenpå og varm det hele forsigtigt op i en middelvarm ovn. Spis med godt hvidt brød og en sprød salat til.