Lammekoteletter, dobbelte, med ris pilaw med champignoner. (4 pers.)
6 – 8 dobbelte lammekoteletter
Smør til stegning
En frisk rosmarinkvist (eller 1 tsk. Tørret)
1 á 2 hvidløgsfed
Salt
Ris pilaw med champignoner
200 g løse ris
2 porrer
50 g smør
2 spsk. Vand
3 dl. Kogende vand
250 g friske champignoner en lille klump smør
Begynd med at tilberede risene. Når de næsten er færdige, steges koteletterne. Ris pilaw med champignoner: Det hvide af porerne snittes i papirtynde ringe og dampes klare i smørret og vandet. Risene tilsættes og omrøres, til risene har opsuget fedtstoffet. I gryden hældes kogende vand og risene koger under låg i 18 minutter. De rensede champignoner snittes i tynde skiver, svitses i en lille klup smør og blandes til sidst i risen med en gaffel. Koteletterne: Lammekoteletterne drysses med hakket frisk eller tørret rosmarin og steges 3 – 4 minutter på hver side i brunet smør. Ynder man smagen af hvidløg, kan det i det brunede smør tilsættes 1 á 2 hvidløgsfed. Koteletterne strøes sluttelig med salt. Ved anretningen lægges risen i et halvdybt, varmt serveringsfad, og lammekoteletterne arrangeres ovenpå. Smørret, hvori koteletterne blev stegt, kan serveres til i et smørnæb – husk at tage hvidløgsfeddene op.