Moseænder medchampignoner
2 moseænder,
200 g fersk spæk,
100 g smør,
2 dl vildtsky eller bouillon,
2 dl piskefløde,
½. kg champignoner,
1 spsk. (strøget) maizena,
2 spsk. rønnebærgelé.
De istandgjorte moseænder aftørresomhyggeligt og gnides indvendig med salt og peber. Halvdelen at spækket skæresi små terninger og lægges indeni. Resten skæres i tynde skiver, der svøbesom ænderne, hvorpå de ombindes med bomuldsgarn.
Ænderne brunes i smørret. Den kogende vildtsky eller bouillon hældes vedsammen med fløden, der ligeledes skal have et opkog. Ænderne steger under lågi Ca. i time.
De rensede champignoner svitses et øjeblik i en smule smør og drysses i grydende sidste 5-6 minutter af stegetiden.
Moseænderne tages op og holdes varme. Saucen bringes til kogepunktet, jævnesmed maizena udrørt i fløde, småsnurrer et øjeblik og smages til medrønnebærgelé.
Bånd og spæk fjernes fra ænderne, og hver and deles i 3 à 4 stykker.Anrettes med lidt sauce henover. Moseænderne serveres ganske enkelt med varmeflutes samt en grøn salat.