Blishøns stegte

Blishøns, stegte. (4 port.)

4 blishønssalt og peber6 skiver fersk spæk150 g smør¼ liter bouillon eller suppe1/8 liter fløde25 g mel2 tsk. citronsaftrønnebærgeléDe istandgjorte blishøns lægges i mælkevand (halvt mælk og halvt vand) i 10 – 12 timer. Tages op og aftørres godt. 2 af spækskiverne skæres i terninger og fordeles inden i fuglene, som opsættes, gnides med salt og peber og hver fugl ombindes med en skive spæk. Brunes omhyggeligt i 125 g af smørret, den kogende bouillon eller suppe tilsættes sammen med fløden, og fuglene steges under låg ca. 1 ¼ time. De stegte fugle tages op og holdes varme. Skyen jævnes med det udrørte mel, smages til med citronsaften og lidt rønnebærgelé, hvorpå de sidste 25 g smør kommes i under piskning. Evt. kan der tillige tilsættes 3 – 4 spsk. piskefløde. Spæk og tråde fjernes fra blishønsene, som halveres, lægges på et varmt fad, overhældes med lidt af sovsen, mens resten gives særskilt til. Serveres med smørristede kartofler.

I samarbejde med: Halleha.com