Samsøsalat

Samsøsalat

I stedet for en større osteanretning, som man plejer at servere som afslutning på frokosten, ville det måske være en idé at give denne ostesalat.

200 g mild samsøost

200 g kogt, letrøget skinke

4 stilke blegselleri

1 grøn peber

Dressing:

2 fløde hvidløgsoste

½ dl. ymer

salt, peber

lys, fransk sennep

Desuden:

1 stort bundt brøndkarse

Skær ost og skinke i 5 cm lange, tynde strimler. Blegsellerien renses og skæres i tynde skiver. Den grønne peber renses og skæres i firkanter. Rør hvidløgsosten lind med ymeren. Smag den til med sennep. Den skal være mild i smagen. Skyl brøndkarsen. Riv halvdelen i stykker og læg den i bunden af en glasskål. Bland samsø-salaten i dressingen og hæld det i skålen. Pynt med små kviste brøndkarse.