Rullepølse

Rullepølse

Saltlage
5 L vand
1,2 kg salt
3 laurbærblade
10 hele peberkorn
Vandet bringes i kog, sammen med salt og laurbærblade, peberkorn. Den køles helt af inden kødet lægges i, og der skal den blive i 4 dage et køligt sted.

Slag
4 tsk salt
1-2 reven løg afhængig af størrelse
3 tsk stødt peber
1 tsk stødt allehånde

Befries for sværen og det skæres til så det er nogenlunde lige bred, det der skæres fra lægges inden i. Man kan med fordel snitte nogle dybe rids på tværs i slaget, så det breder sig noget mere ud, da det er nemmere og rulle sammen, og krydderierne kommer bedre ned i kødet ( det er det samme som at banke et stykke kød) start med at krydr med salt, peber, allehånde og til sidst løg. Læg 3 – 4 små blade husblas oven på, for at holde bedre samme på pølsen. Rul den fast sammen fra den smalle ende og bind den godt med
Bomuldsgarn. Læg den i saltlagen som ovenfor. Kog den derefter i ca. 1 time og tag den op, pres den i en dertil indrettet pølsepresser i 12 timer.