Æbelkage

Æblekage (6 pers)

750g æbler
lidt vand
75 g sukker
150 g rasp
75 g sukker
75 g margarine
2½ dl piskefløde

Æblerne koges til grød i så lidt vand som muligt,smages til med sukker. Smelt margarinen i en gryde og tilsæt rasp, sukker,omrøres indtil det bliver lysebrunt. I en glasskål eller form lægges lagvisrasp og æblegrød, 3 lag rasp og 2 lag æblegrød. Pyntes med flødeskum ellersyltede hele frugter.

Æblekage (6 pers) II

750 g æbler
lidt vand
75 g sukker
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
50 g sukker
30 g mandler

Æbler skrælles, skæres i 4 dele, kernehuset fjernesog æblerne koges møre i lidt vand og smages til med sukker. Æggeblommernerøres med sukker, hakkede mandler og fløden tilsættes. I et smurt gratinfad,lægges æblerne i bunden og æggemassen hældes over. Bages i vandbad i ovnenved 180 grader i ca. 45 min. Serveres kold med flødeskum.