Skal Du Virkeligt Vælge Imellem Kød og Grøntsager?

Mange vil gerne passe godt på sig selv, men gør ikke så meget ved det. Vi ved godt, at vi bør spise sundt og varieret, men det kan let virke uoverskueligt at komme i gang med det. Det er nemt nok at opbygge lidt motivation, når man ser alle de flotte mennesker i god form i magasinerne og i fjernsynet. Men så snart man tænker på hvad der skal til for, selv at komme der hen, så virker det hurtigt urealistisk, og vi mister motivationen igen. For uanset hvor meget vi gerne vil være sunde, så har vi da ikke lyst til at droppe den gode bøf til fordel for nogle bitre grøntsager!

Men det er faktisk en enorm misforståelse, at man er nødt til at vælge imellem kød og grøntsager. Det er ikke sådan kroppen fungerer! Det svarer til at en person der levede af at bygge huse, pludseligt tænkte at han skulle vælge imellem mursten eller mørtel. Jeg gad godt se tilstandsrapporter for de huse han får bygget kun med mursten eller kun med mørtel! En stærk bygning har brug for begge dele, og det kan enhver se. Den samme logik bør du bruge, når det kommer til din krop og din sundhed. Den mad du spiser er byggestenene til din krop, og her har du brug for lidt af hvert for, at kunne bygge en solid og sund krop. Du skal altså ikke droppe kødet til fordel for grøntsager – du skal derimod sørge for, at du får den rigtige mængde af begge dele.

Hvad så med de søde sager som slik og kage? Indeholder de også nogle vigtige byggesten? Det må vi jo ærligt svare nej til. Langt de fleste desserter og snacks er såkaldte ”tomme kalorier”: de bidrager med energi til kroppen, men ikke så meget andet. De vil altså øge din kropsvægt uden at bidrage med noget positivt til kroppen. Men gør det dem helt unødvendige? Nej, faktisk ikke! Hvis du har en sød tand, så kan det at skulle undgå desserter helt, være din grund til ikke at komme i gang med en sund diæt. Hvad er bedst – at fortsætte med din nuværende dessert-fyldte diæt, eller skifte til en sund diæt med et stykke kage hist og her? Det er da helt sikkert det sidste!

Selvom kalorierne er ”tomme” fra et ernæringsmæssigt synspunkt, så er livsglæde også noget der er værd at regne med. Et stykke lækkert kage, eller et par vingummi-bamser i ny og næ, kan være med til at sætte lidt kulør på hverdagen og gøre livet værd at lave. Så de kan sagtens være en del af en sund diæt, så længe man spiser det i de rigtige mængder, og får nok af de sunde ting ind også.