Fransk nougat. ca. 40 stk
75 g hasselnøddekerner
5 dl. sukker
1 knivspids salt
½ dl. flydende honning
1 ¼ dl. vand
ca. 1 dl. æggehvider ca. 2 – 3 stk.
100 g cocktailbær
Rist nøddekernerne på en tør pande og gnid de brune hinder af. Rør sukker, salt, honning og vand sammen i en tykbundet gryde og lad det koge ved middel varme i ca. 1 time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul. Lav så ”knækprøven”: Dyp en træpind først i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage. Pisk æggehviderne meget stive og hæld i en tynd stråle den varme sukkerlage i, mens du fortsat pisker. Bliv ved med at piske, indtil du har en sej og glat masse – jo længere, jo bedre, for desto sejere bliver den færdige nougat. Hak cocktailbær og nøddekerner groft og rør dem i massen. Hæld nougaten ud på en oliepenslet marmorplade eller bagepapir og form den til 4 ca. 2 cm brede stænger. Stil dem køligt og tørt (ikke i køleskabet) natten over og skær dem så i lige store stykker. Læg dem evt. i små papirforme og opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg. Tips: Dryp den ene ende af hvert nougatstykke i smeltet overtrækschokolade.