Blommer i svøb
ca. 15 halve syltede blommer
½ dl. mørk rom, madeira eller portvin
ca. 200 – 250 g marcipan
lidt florsukker
Overtræk
ca. 125 g chokolade
Pynt:
revne mandler
violer
Afdryp blommerne i en sigte og læg dem i en skål. Hæld rom eller anden spiritus over, dæk dem til og lade dem stå i 12 – 24 timer. Vend dem rundt i lagen et par gange. Tag blommerne op og lad dem dryppe godt af. Tør dem i køkkenrulle. Ælt marcipanen med resten af spiritussen. Drys et stykke pergamentpapir med florsukker og rul marcipanen ret tyndt ud. Skær marcipanen i ca. 15 firkanter. Læg en halv blomme på hver og pak den omhyggeligt ind. Smelt chokoladen over vandbad. Vend de indpakkede blommer i den smeltede chokolade. Sæt dem på olieret papir. Pynt med lidt revne mandler og violer og lad dem tørre. Tips: I stedet for blommer kan svesker eller rosiner anvendes. Pak 3 rosiner ind i marcipan og overtræk med chokoladen.