Kuvertbrød
25g smør
1 1/4 dl mælk
25 g gær
Ca. 250 g mel
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
Smørretsmeltes i en gryde. Mælken hældes i, så den bliver lun og gæren røres udheri. Salt og sukker tilsættes og melet sigtes og røres i dejen til den erglat og blank, hvorefter den stilles til hævning på et lunt sted ½ time ogderefter æltes sammen igen. Dejen formes gerne i forskellige faconer f.eks.Horn, boller, rundstykker, fugle, kringler, snoninger el. lign. og de små brødstilles til hævning igen i 1/4 time. De smøres med sammenpisket æg, smeltetsmør eller lidt fløde, sættes på en smurt plade og bages i ovnen 8-10 min.ved god varme, 250 grader Serveres lune. Der bliver 12-16 kuvertbrød af denneportion. Kuvertbrødsdejen kan bages i mange forskellige faconer, her er nogleforslag:
Horn: Dejen deles i to stykker, og hvert af disse rulles ud til en tynd, rundplade. Pladerne deles midt over, og hver af halvdelene deles igen i tretrekanter, der trilles sammen fra den yderste, brede ende og lægges på ensmurt plade, så spidsen ligger nedad mod pladen, og de to ender bøjes en smuleind mod midten.
Boller:Dejen deles i 12 lige store stykker, der trilles til kugler i hænderne, indende sættes på pladen.
Rundstykker:Som boller, men trilles en smule mere langagtige, og der skæres et snit tværsover hver, når de står på pladen.
Fugle:Dejen deles i 24 stykker, der hver trilles til en pølse. Der slås en knude påhver, og to nelliker sættes i som øjne på den ende, der vender opad. Denanden ende trækkes lidt ud på pladen og splittes op som hale.
Kringler:Dejen deles i 12 stykker, dør trilles Lid til tynde pølser. Enderne bøjes etlille stykke ind over midten, så de krydser hinanden, og trykkes fast.
Snoninger:Dejen deles i 24 stykker, der trilles til tynde pølser og snos sammen to og to.Enderne trykkes sammen.